UŠTEDITE DODATNIH -20%! Sezonska sniženja donose DODATNE POPUSTE na odabrane proizvode. Iskoristie
Pretražite svu ponudu ovdje... Kontakt telefon

Vaša korpa je prazna.

Ukupno: 0,00 €
Pregled narudžbine
Menu
-40%
Dječji anatomski jastuk Vitapur Panda – rozi
-40%

Vitapur Dječji anatomski jastuk Vitapur Panda – rozi

 • Anatomski oblikovan jastuk za novorođenčad do jedne godine starosti.
 • 3D udubljen (konkavni) oblik stabilizuje i služi kao prevencija protiv promjena u obliku bebine glave.
 • Visokokvalitetna memorijska pjena raspodjeljuje pritisak i pruža potrebnu podršku.
 • Set od 2 navlake od bambusovih vlakana, navlaka je periva na 40°C.

* obvezna polja

Od
Redovna cijena: 39,90 €
23,94 € -40%
Proizvod je dostupan Predviđena isporuka u roku od 2-3 radna dana.
Besplatna dostava PREKO 40,00 €.
14-dnevna garancija zadovoljstva Garantujemo sigurnu kupovinu, a ako niste 100% zadovoljni proizvodima, možete nam ih vratiti u roku od 14 dana.
Trebaš pomoć?

Anatomski oblikovan dječji jastuk prikladan je za spavanje u prvim djetetovim mjesecima (do dobi 1.godine), kada je potrebna najveća pažnja pri odabiru dječjeg jastuka i određivanju njegovog položaja spavanja u krevetu. Jastuk od memorijske pjene savršeno se uklapa u bebinu glavu zbog svog sastava, a udubljenje u sredini služi kao prevencija protiv plagiocefalije i brahicefalije. Fino oblikovani centar ravnomjerno raspoređuje pritisak i štiti osjetljivu bebinu glavu. Rupičasta struktura jezgra olakšava disanje i lakši protok vazduha. Navlaci jastuka su dodata bambusova vlakna koja smanjuju znojenje i ugodna su za bebinu nježnu kožu. Setu je dodata i dodatna navlaka s naljepnicama kako simpatično dokumentovati djetetov razvoj. Navlake jastuka su perive na 40°C.

prerez
prerez

prerez

 1. Tkanina navlake: bambusova vlakna (viskoza), mikrovlakna
  Prirodna bambusova vlakna odlično apsorbuju vlagu i održavaju suvo okruženje za spavanje. Za volumen u punjenje su dodata visokokvalitetna mikrovlakna kako bi se jastuku osigurala dugotrajna udobnost.
 2. Zaštitna unutarnja navlaka: mikrovlakana
 3. Jezgra: MemoTouch memorijska pjena
  Visokoelastična memorijska pjena MemoTouch brzo prepoznaje oblik i savršeno se prilagođava bebinoj glavi i vratu. Kičma je cijelo vrijeme u ispravnom fiziološkom položaju.
Dječja glava treba poseban jastuk za potporu

Dječja glava treba poseban jastuk za potporu

Novorođenče u prosjeku spava do 17 sati dnevno, a može doći do deformisanog oblika glave zbog neadekvatnog odabira jastuka. Jastuk s udubljenjem u sredini služi kao prevencija protiv plagiocefalije i brahicefalije u dojenčadi. Konkavno oblikovana sredina jastuka ravnomjerno raspoređuje pritisak na glavu i štiti osjetljivi dječji vrat i glavu. Preporučljivo je koristiti jastuk za bebe najmanje 3 mjeseca. Zbog svoje veličine, jastuk koji štiti nježnu bebinu glavu prikladan je za djecu do jedne godine starosti.
Kako pravilno smjestiti dijete da spava?

Kako pravilno smjestiti dijete da spava?

Najprikladniji i najsigurniji položaj za spavanje vaše bebe je na leđima, ali roditelji bi trebali biti oprezni kako bi pokušali spriječiti deformacije bebine glave. Kada beba leži na leđima, držite bebinu glavu u sredini jastuka (u udubljenju), licem prema gore, ramena ne bi trebala dodirivati jastuk. Ako vaše dijete već pokazuje simptome zaležane glave, spavanje na boku je prikladnije. U tom položaju stavite glavu u sredinu jastuka (suprotnu stranu zaležanog dijela glave), a ramena ne bi trebala dodirivati jastuk.
Memorijska pjena MemoTouch za brzo prepoznavanje oblika tijela

Memorijska pjena MemoTouch za brzo prepoznavanje oblika tijela

Visokoelastična memorijska pjena MemoTouch smanjiće pritisak na bebinu glavu te pritisak rasporediti na površinu jastuka, sprečavajući mogućnost promjene oblika glave kod djece. Bebin kičmeni stub cijelo je vrijeme u pravilnom fiziološkom položaju, što pomaže rasterećenju djetetove kičme i mišića vrata tokom spavanja.
Različite mogućnosti korištenja dječjeg jastuka

Različite mogućnosti korištenja dječjeg jastuka

Jastuk možete koristiti u bilo kojem krevetiću, kolijevci, kolicima ili ljuljaški. Možete ga koristiti i na dječjoj podlozi za presvlačenje.
Zašto kupiti
 • Anatomski jastuk posebno razvijen za odojčad do jedne godine starosti koja nemaju razvijene i ojačane kosti lobanje.
 • Nova generacija memorijske pjene savršeno se prilagođava pritisku djetetovog tijela i savršeno podupire glavu i vrat. Omogućava djetetu da pravilno spava, s tim da kičmeni stub ima oblik ravne linije.
 • Prirodna bambusova vlakna u navlaci jastuka i rupičasta struktura u jezgru memorijske pjene osiguravaju brzo sušenje jastuka, što ga čini prikladnim i za one bebe koje se pretjerano znoje tokom spavanja.
 • Navlaka jastuka je periva na 40°C, prikladna je za osjetljivu bebinu kožu, alergičare i astmatičare. Set sadrži dvije navlake za jastuk, koje će vam olakšati pranje i osigurati da vaše novorođenče uvijek spava na svježem jastuku.
 • Kao poklon smo dodali simpatične naljepnice u modernim pastelnim nijansama koje će vam pomoći da pratite razvoj svog djeteta i da njegova prva ili manja postignuća ostanu u porodičnom uspomenama.
Održavanje

Navlaka se skida i periva je na 40°C. Sušenje je dozvoljeno u mašini za sušenje.

Specifikacija
 • Oblik: anatomski jastuk.
 • Tkanina navlake: 75 % bambusova vlakna (viskoza), 25 % mikrovlakna.
 • Jezgro: MemoTouch Memorijska pjena.
 • Odstranljivanje punjenja: ne.
 • Periv: da, navlaka na 40 °C.
 • Primjereno za sušenje u mašini za sušenje: da.
 • Primjereno za alergičare: da.
 • OEKO-TEX certifikat: da, Standard 100.
 • CertiPUR certifikat: da.
 • Boja: roza.
 • Dimenzija: 25 x 21 x 3,5 cm
 • Garancija: 2 godine.