FINALNI SEZONSKI POPUSTI do 60% ISKORISTI AKCIJU
Pretražite svu ponudu ovdje... Kontakt telefon

Vaša korpa je prazna.

Ukupno: 0,00 €
Pregled narudžbine
Menu
-65%
Vuneni jorgan Vitapur Planica
-65%

Vitapur Vuneni jorgan Vitapur Planica

5,0 zvjezdica na osnovu 7 recenzije
 • Vuneni jorgan za prelazne i zimske mjesece.
 • Jorgan od 100 % pamuka.
 • Punjenje od 100 % australijske merino vune.
 • Prirodni termoregulator - zimi grije, ljeti hladi.

* obvezna polja

Od
Redovna cijena: 149,90 €
52,47 € -65%
Nema na zalihi Izabrani proizvod trenutno nije dostupan. Proverite u našim prodavnicama ili pogledajte naše prodavnice.
Besplatna dostava PREKO 80,00 €.
Sigurna kupovina sa MasterCard ID Check i Visa Secure.
14-dnevna garancija zadovoljstva Garantujemo sigurnu kupovinu, a ako niste 100% zadovoljni proizvodima, možete nam ih vratiti u roku od 14 dana.
Trebaš pomoć?

Topli zimski jorgan Planica će vas razmaziti udobnošću i toplinom u najhladnijim zimskim mjesecima. Vuneni jorgan je savršen izbor za sve koji preferiraju i cijene prirodne materijale. 100 % merino vuna daje jorganu prozračnost, reguliše i balansira tjelesnu temperaturu i adekvatno eliminiše vlagu tokom spavanja. Vuneni jorgan je sinonim za potpunu toplotu i maksimalnu udobnost u hladnim zimskim noćima.

 1. Tkanina jorgana: pamuk
  Navlaka jorgana izrađena je od pamuka, koji će vas iznenaditi prijatnim osjećajem i izuzetnom prozračnošću. Pamučna vlakna karakteriše izuzetna apsorpcija, odvajanje vlage i lako održavanje.
 2. Punjenje jorgana: australijska merino vuna
  Vuna se smatra odličnim prirodnim termoregulatorom, jer savršeno reguliše temperaturu tokom noći. Izuzetno je prozračna i pogodna za sve koji se puno znoje.

Idealan jorgan za prelazne periode i hladne zimske mjesece

Vuna kao odličan prirodni termoregulator, zbog svog sastava i prozračnosti, održava optimalnu temperaturu tokom cijele noći. Zimski vuneni jorgan prikladan je za ugodan san u najhladnijim zimskim mjesecima, kao i tokom prelaznog perioda ili za temperaturu u spavaćoj sobi između 14-18 °C.
Idealan jorgan za prelazne periode i hladne zimske mjesece
Navlaka od 100 % pamuka za svježinu i higijensko okruženje za spavanje

Navlaka od 100 % pamuka za svježinu i higijensko okruženje za spavanje

Navlaka jorgana je izrađena od 100 % gusto tkanog pamuka, što znači da je vaša koža u kontaktu sa prirodnim materijalima. Pamuk se smatra jednim od najpopularnijih materijala, koji se odlikuje visokim svojstvima prozračnosti i apsorpcije vlage.

Ovčja vuna kao najbolji prirodni termoregulator

Jorgan od 100 % merino vune odlikuje se izuzetnom prozračnošću, dobrim izolacijskim svojstvima i odličnom sposobnošću uklanjanja vlage. Čak se prilagođava i termičkim razlikama partnera u krevetu pružajući im ugodno okruženje za spavanje i održavajući individualnu mikroklimu. Vuneni jorgan grijaće vas zimi i hladiti ljeti, a odlikuje ga i mala težina pa je i izuzetno ugodan za korištenje.
Ovčja vuna kao najbolji prirodni termoregulator
100 % prirodni proizvod

100 % prirodni proizvod

Navlaka od pamuka i punjenje od čiste australijske merino vune je 100 % prirodni proizvod, koji će vam pružiti kvalitetan san bez noćnog znojenja i vlažnog okruženja za spavanje. Vuna se smatra jedinim prirodnim vlaknom koje reguliše temperaturu dva tijela tokom spavanja.

Održavanje i njega vunenih proizvoda

Vunena vlakna sprečavaju nakupljanje prašine i nastajanje plijesni te predstavljaju neprimjereno okruženje mikroorganizama. Za redovno održavanje čistoće i svježine povremeno provjetravajte jorgan, najbolje ujutru. Ne izlažite ga direktno suncu. Ako je jorganu potrebno čišćenje odnesete ga na hemijsko čišćenje.
Održavanje i njega vunenih proizvoda
Zašto kupiti
 • Topli zimski jorgan za udobno spavanje u hladnijim jesenjim i zimskim mjesecima, posebno primjeren za sve koji su zimogrizljivi i za spavaće sobe sa temperaturom između 14-18 °C.
 • Kombinacija prirodnih materijala pamuka i vune će oduševiti sve koji preferiraju isključivo prirodne i lagane materijale za prijatno i suvo okruženje za spavanje.
 • Punjenje od 100% australijske merino vune koja odlično balansira temperaturu, efikasno eliminiše višak vlage i osigurava suvo okruženje za spavanje svima koji se prekomjerno znoje.
 • Glavna karakteristika vunenog punjenja je termoregulacija i zato jorgan zimi grije, a u toplijim mjesecima hladi.
 • Vuna je veoma negostoprimljivo okruženje za grinje i mrlje, preporučujemo čišćenje u hemijskoj čistionici i svakodnevno provjetravanje jorgana.
Održavanje

Preporučujemo provjetravanje jorgana, najbolje ujutru. Ne izlažite jorgan direktno suncu. Koristite posteljinu. Ukoliko je jorganu potrebno čišćenje odnesete ga na hemijsko čišćenje.

Specifikacija
 • Tip jorgana: zimski, primjeren za spavaće sobe sa temperaturom između 14–18 °C.
 • Navlaka jorgana: 100 % pamuk.
 • Punjenje: 100 % australijska merino vuna; 500 g/m2.
 • Pranje: ne, preporučeno čišćenje u hemijskoj čistionici.
 • Primjeren za sušenje u mašini za sušenje veša: ne.
 • Primjeren za alergičare: ne.
 • OEKO-TEX certifikat: da, Standard 100.
 • Dimenzije: 140 x 200 cm, 200 x 200 cm, 250 x 200 cm.
 • Garancija: 2 godine.
Ocjene i mišljenja