KUPI ZAMIJENI UŠTEDI DO 50% POPUSTA Pogledaj ponudu >
Pretražite svu ponudu ovdje... Kontakt telefon

Vaša korpa je prazna.

Ukupno: 0,00 €
Pregled narudžbine
Menu
-25%
Express lonac s pametnim poklopcem Rosmarino 5l - crni
-25%

Rosmarino Express lonac s pametnim poklopcem Rosmarino 5l - crni

5,0 zvjezdica na osnovu 2 recenzije
 • Express lonac prečnika 24 cm od kvalitetnog aluminijuma.
 • Do 50% kraće vrijeme kuvanja i do 70% uštede energije.
 • Podizanjem poklopca možete bilo kada provjeriti ukus, dodati sastojke ili promiješati hranu.
 • Neprijanjajući gladak mineralni premaz omogućava kuvanje s minimalnom količinom masnoća.

* obvezna polja

Od
Redovna cijena: 79,90 €
59,93 € -25%
Nema na zalihi Izabrani proizvod trenutno nije dostupan. Proverite u našim prodavnicama ili pogledajte naše prodavnice.
Besplatna dostava PREKO 80,00 €.
Sigurna kupovina sa MasterCard ID Check i Visa Secure.
14-dnevna garancija zadovoljstva Garantujemo sigurnu kupovinu, a ako niste 100% zadovoljni proizvodima, možete nam ih vratiti u roku od 14 dana.
Trebaš pomoć?

Lonac Rosmarino za kuvanje pod pritiskom, prečnika 24 cm, od kvalitetnog aluminijuma omogućava brže, sigurnije i zdravije kuvanje pod niskim pritiskom. Lonac možete koristiti za kuvanje pod pritiskom, kuvanje na pari ili dinstanje. Tako hrana zadržava sve hranjive sastojke, vitamine i minerale. Istovremeno lonac možete koristiti za klasičan način kuvanja, sa i bez poklopca. Express lonac skraćuje vrijeme kuvanja za čak 50% i štedi do 70% energije. Zahvaljujući kvalitetnom mineralnom premazu lonac omogućava kuvanje bez prijanjanja. Primjeren za sve vrste površina za kuvanje, uključujući indukciju. Pranje je vrlo jednostavno.

 1. Pametan poklopac za brzo kuhanje i dinstanje.
 2. Silikonska obloga za hermetičko zatvaranje.
 3. Gladak mineralni premaz za neprijanjanje hrane na površinu lonca.
 4. Ergonomska ručka za jednostavno rukovanje poklopcem.
 5. Jezgra lonca od aluminijuma za brzo zagrijavanje i kuvanje. 

Svestran moderan lonac za razne namjene i kraće vrijeme kuvanja

Za zdrav i istovremeno užurban način života! Lonac za efikasno kuvanje pod pritiskom ili na pari zadržava sve hranjive sastojke: ukus, miris i boju. Vrijeme kuvanja je prepolovljeno i štedi do 70% više energije od običnih lonaca. Lonac će oduševiti početnike ali i iskusne kuvare. Njegova svestrana upotreba omogućiće vam pripremu ukusnih gulaša, supa, rižota i ostalih kuhanih jela po vašem ukusu - sve u jednom loncu!
Svestran moderan lonac za razne namjene i kraće vrijeme kuvanja
Samostojeći stakleni poklopac koji se može podići: za posmatranje jela tokom pripreme

Samostojeći stakleni poklopac koji se može podići: za posmatranje jela tokom pripreme

Praktičan stakleni poklopac pruža još bolje iskustvo kuvanja i osjećaj kontrole jer omogućava da u svakom trenutku provjerite ukus, dodate sastojke ili promiješate jelo. Na poklopcu se nalazi i ventil za smanjenje pritiska što će vaše kuvanje učiniti sigurnijim. Samostojeći poklopac takođe se može postaviti vertikalno na pult, što će vam olakšati kuvanje. Tako ćete uštedjeti prostor na radnoj površini.

Odabrani kvalitetni materijali za brzo kuvanje i dug životni vijek

Tijelo lonca sastoji se od sloja aluminijuma koji izuzetno dobro provodi toplotu pa lonac zagrijava brže, čak i na nižim temperaturama. Kuvanje u aluminijumskom loncu je energetski efikasno i ekološki prihvatljivo. Iznutra se na aluminijski sloj nanosi središnji mineralni premaz za čvrstoću i otpornost koja štiti aluminijum od hemikalija. Završni sloj čine gladak neprijanjajući mineralni premaz i zaštitni premaz za kuvanje s minimalnom upotrebom masnoće.
Odabrani kvalitetni materijali za brzo kuvanje i dug životni vijek
Gladak mineralni premaz bez prijanjanja za bezbrižno kuvanje

Gladak mineralni premaz bez prijanjanja za bezbrižno kuvanje

Unutrašnjost lonca s posebinim premazom bez prijanjanja koji garantuje prirodan način kuvanja i pečenja. Zbog izuzetnih svojstava je pri kuvanju potrebna minimalna količina masnoće, a hrana zadržava sve hranjive sastojke, vitamine i minerale. Za održavanje kvaliteta premaza preporučujemo upotrebu drvenih ili silikonskih dodataka.

Primjeren za kuvanje na svim površinama, uključujući indukciju

Zbog izvanrednih svojstava provođenja toplote lonac nije potrebno pregrijavati za maksimalnu efikasnost i brzo kuvanje. Na indukcionim pločama preporučujemo korištenje dvije trećine jačine ploče. Koristite lonac na indukcijskoj ploči koja odgovara prečniku dna lonca.
Primjeren za kuvanje na svim površinama, uključujući indukciju
Zašto kupiti
 • Najveća prednost kuvanja pod niskim pritiskom je brza i zdrava priprema hrane koja pritom zadržava sve hranjive sastojke, vitamine i minerale. Kuvanje je brže i prvenstveno efikasnije jer štedite vrijeme i energiju.
 • Inovativan pametan poklopac olakšava kuvanje jer ga jednostavno podignete, dodate sastojke, provjerite ukus i ponovo zatvorite.
 • Mineralni premaz omogućava kuvanje bez prijanjanja s minimalnom količinom masnoće. Pripremljena hrana je ukusna, zdrava i zadržava sve potrebne hranjive sastojke.
 • Jezgro od aluminijuma sa tri zaštitna premaza osigurava brzo i efikasno zagrijavanje lonca uz uštedu vremena i energije.
 • Primjeren za upotrebu na svim površinama za kuvanje i indukciju. Može se oprati u mašini za suđe.
Održavanje

Prije prve upotrebe lonac temeljno očistite. Koristite vruću vodu, isperite cijelu površinu čistom vodom i osušite lonac. Nemojte zagrijavati prazan lonac. Prije pranja ostavite lonac da se u potpunosti ohladi. Ne trljajte lonac s oštrim ili metalnim predmetima (npr. žičana spužva) ili grubim i abrazivnim sredstvima za čišćenje. Nakon svakog korištenja očistite lonac kako se ostaci hrane ne bi osušili i zalijepili na lonac. Ako je ventil za smanjenje pritiska jako prljav, možete ga odvrnuti ispod poklopca, očistiti i ponovo zategnuti. U mašini za suđe možete oprati isključivo lonac, BEZ poklopca. Za duži životni vijek lonca preporučujemo ručno pranje. Prilikom kuvanja pripazite da površina za kuvanje nije veća od prečnika dna lonca (naročito važi za indukciju). Pažljivo postupajte sa loncem kako biste izbjegli mehanička oštećenja.

Specifikacija
 • Materijal posude: aluminijum.
 • Materijal ručke: bakelit ručka.
 • Ergonomska ručka: da.
 • Ručka, koja se ne zagrijava: da.
 • Premaz: neprijanjajući, 3-slojni mineralni premaz.
 • Upotreba na staklokeramičkoj ploči/plinu/električnoj ploči za kuvanje: da.
 • Upotreba u mikotalasnoj pećnici: ne.
 • Upotreba u rerni: ne.
 • Perivo u mašini za suđe: lonac da, poklopac ne.
 • Brez PFOA: da.
 • Prečnik posude: 24 cm.
 • Prečnik dna: 24 cm.
 • Dimenzija: 40 x 24 x 19,5 cm.
 • Upotrebna zapremina: 5 l.
 • Zapremina do ruba: 5,1 l.
Ocjene i mišljenja