Opšti uslovi kupovine

Poštovani korisnici,

Kada posjetite sajt www.vitapur.me i prilikom svake Vaše kupovine, važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove korišćenja koje predstavljamo detaljnije u tekstu koji slijedi. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate.

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

Da bismo bili u mogućnosti da uspješno obradimo Vašu narudžbu, potrebno je da nam date određene lične podatke, kao što su Vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon.
Tako ćemo biti u mogućnosti da Vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da Vas obavijestimo o trenutnom statusu Vaše porudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posjetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posjećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.

Opis proizvoda

Vitapur d.o.o. garantuje za kvalitet i porijeklo svojih proizvoda. Vitapur d.o.o. nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po brendovima i grupama. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno vjerno prikazuje izgled proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete nas kontaktirati putem e-mail adrese: info@vitapur.me. Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak , pružamo Vam mogućnost zamjene proizvoda ili povrata. Za više informacija možete pogledati sekcije „Povrat robe“ i „Reklamacije“ (u nastavku).

Cijene proizvoda

Sve cijene prikazane na sajtu www.vitapur.me su iskazane u eurima, sa uračunatim PDV-om.

POPUSTI KOJE VIDITE NA SAJTU VAŽE ISKLJUČIVO ZA ONLINE PORUDŽBINE!

Obavezujemo se da Vam proizvod isporučimo po cijeni o kojoj ste informisani prilikom potvrde Vaše narudžbine, i sve eventualne izmjene cijena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrijednost Vaše kupovine.
Zavisno od konačne vrijednosti Vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cijenu ili dodatno obračunati, o čemu ćete biti precizno informisani pri kreiranju narudžbenice.
Za više informacija o troškovima transporta, molimo Vas pogledajte sekciju „Troškovi transporta“.

Troškovi transporta i dostava

Troškovi transporta naručenih proizvoda biće Vam naplaćeni (ukoliko vrijednost Vaše porudžbine ne prelazi iznos od 500,00 €), u skladu sa važećim cjenovnikom kurirske službe Montenomaks koji možete pogledati ovdje Montenomaks cjenovnik (pdf dokument).

Ukoliko vrijednost Vaše porudžbine prelazi iznos od 400,00 € , Vitapur d.o.o odobrava besplatnu dostavu.  Rok dostave je 48h od pristizanja porudžbenice a najkasnije 7 dana od dana naručivanja. 
Poručeni proizvod/proizvodi biće Vam isporučeni u roku od maksimalno 30 dana od datuma porudžbine - u slučaju da proizvoda trenutno nema na zalihama. Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti, koje u potpunosti onemogućavaju isporuku, o tome ćete biti obaviješteni putem informacija za kontakt koje ste nam dali prilikom poručivanja proizvoda.

Dostava je moguća isključivo na teritoriji Republike Crne Gore.

Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta www.vitapur.me upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje).

Način preuzimanja

Robu koju ste naručili na sajtu www.vitapur.me možete preuzeti na sledeće načine:

 • Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;
 • Na drugoj adresi : ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije (ispostava poklona) možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbe;
 • Besplatno preuzimanje narudžbe u prodavnici Vitapur:
  • Adresa: Bulevar Džordža Vašingtona 3/18
  • Tel: 020/240 008
  • Mobilni: 067/000 960
  • E-mail:  info@vitapur.me

VAŽNA NAPOMENA! Preporučujemo Vam da prije preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.
Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete prije preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i provjerite da li je oštećenje pakovanja uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja prije preuzimanja, preporučujemo Vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja Vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure Vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

Način plaćanja

Vitapur d.o.o podržava sledeće načine plaćanja:

 • Pouzećem : Najjednostavniji i najrasprostranjeniji način plaćanja je plaćanje kurirskoj službi, prilikom isporuke. Tom prilikom pošiljku plaćate u gotovini kuriru koji Vam isporučuje pošiljku.
 • Opštom uplatnicom na šalteru banke ili pošte: prilikom potvrde Vaše narudžbine na e-mail će Vam biti dostavljena precizna uputstva za plaćanje i podatke koje Vaša uplatnica treba da sadrži.

Reklamacije

Osnovni cilj nam je da sa Vama ostvarimo odnos povjerenja i pružimo Vam usluge prema Vašim željama, potrebama i specijalnim zahtjevima. Kupac u potpunosti zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj.
Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će Vaš prigovor biti riješen u skladu sa važećim zakonskim normama.
Sa zahtjevom za reklamaciju robe kao i za sva Vaša pitanja i nedoumice možete nam se obratiti na kontakt tel. 020 240 008 ili putem e-mail adrese: info@vitapur.me

Procedura reklamacije

Ukoliko kupac iskaže zahtjev za reklamaciju (a nakon što mu prodavac pisanim ili elektronskim putem potvrdi prijem reklamacije), potrebno je da kurirskom službom Montenomaks proizvod/e koje reklamira (uz originalni račun, garantni list i sve pripadajuće dokumente koji su mu isporučeni zajedno sa proizvodom) pošalje na sledeću adresu:

Montenomaks
Vitapur magacin
Ćurilac bb
81410 Danilovgrad

Nakon pristizanja robe u magacin, radi se zapisnik i reklamacija obrađuje. U najkraćem roku, a najkasnije u roku od 8 dana, pisanim ili elektronskim putem obavijestićemo Vas o Vašem zahtjevu, sa konkretnim predlogom i rokom za rješavanje reklamacije. Ukoliko je u pitanju povrat novca, novac će Vam u roku od 15 dana od pristizanja reklamirane robe biti uplaćen na račun koji nam ostavite. Troškove vraćanja reklamirane robe snosi kupac, osim u slučaju da je proizvod oštećen ili nesaobrazan, ili da je greškom Vitapur-a dobio pogrešan proizvod.

Povrat robe i Pravo potrošača na odustanak od ugovora - Zakon o zaštiti potrošača ( član 66,67,68).

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

 • ustanovite da Vam je greškom Vitapur d.o.o. dostavljen proizvod koji niste naručili
 • ustanovite da Vam je greškom Vitapur d.o.o., pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i fakturisan i proizvod koji niste naručili ili
 • Shodno Zakonu o zaštiti potrošača (član 66 ) ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine imate pravo na jednostrani raskid ugovora o kupovini sklopljenog na daljinu u roku od 7 radnih dana od dana prijema robe.

Uslovi pod kojima ćemo Vam omogućiti povrat na ovaj način su sljedeći:

 • roba koju nam vraćate mora biti neotpakovana i nekorišćena
 • od dana kada Vam je roba isporučena nije proteklo više od 15 dana
 • popunili ste i poslali nam Obrazac za jednostrani raskid na e-mail adresu info@vitapur.me ili ga predali kuriru prilikom preuzimanja reklamirane robe
 • Vitapur d.o.o.  je potvrdio prijem Obrasca za jednostrani raskid
 • Upakovali ste proizvod prije transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njihovog oštećenja tokom transporta
 • Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su Vam predata prilikom isporuke (gotovinski račun, otpremnica i sl.)
 • Vitapur d.o.o.  je potvrdio prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povrat novca ili zamjenu
 • U roku od 30 dana od prijema urednog artikla Vitapur d.o.o.  će Vam vratiti plaćeni iznos uplatom na račun koji ste naveli u Obrascu za jednostrani raskid.

VAŽNE NAPOMENE!
* Vitapur d.o.o. nije odgovoran za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite nijeste na odgovarajući način upakovali prije transporta. Moguće je da će nam proizvod uslijed toga biti dostavljen kao oštećen i nećete moći da ostvarite svoje pravo na jednostrani raskid i povrat novca. Molimo Vas da zato na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite.

Promjene opštih uslova

Vitapur d.o.o zadržava pravo da sve gore navedene uslove promijeni, bez prethodnog obavještenja.