Princeza na zrnu graška

Sigurno znate Andersenovu bajku o princezi na zrnu graška. Budući da je princ želio da provjeri da li je njegova buduća supruga zaista kraljevske krvi, kraljica majka je našla način da to učini. Uzela je zrno graška i stavila ga ispod dvadeset kreveta. Kada su djevojku ujutru pitali kako je spavala, odgovorila je da spavala vrlo loše. Cijelu noć nije mogla sklopiti oči jer je spavala na nečemu vrlo neudobnom i tvrdom. Ko bi pomislio da bi jedno zrno graška moglo biti uzrok lošeg sna.

Da li se pronalazite u ovoj priči? Onda je vrijeme za promjenu.

Koje je vaše zrno graška? Da li ga prepoznajete?

Naravno, zrno graška je samo metafora za mnoge probleme koji mogu da izazovu vaš loš san. Važno je da ih pravovremeno prepoznate i riješite.

Ako je i vaš san nemiran i iza vas su mnogobrojne besane noći, možda je krivo samo jedno zrno graška. Zrna graška mogu biti ova ...

Temperatura spavaće sobe
Idealna temperatura spavaće sobe za miran san je izmedju 14 - 23 °C.
Slaba provjetrenost
Redovnim provjetravanjem prostora postiže se idealna vlažnost spavaće sobe od 40 - 60%.
Pretopli jorgani i posteljina
Prilagodite posteljine i pokrivače godišnjem dobu. Upotrebaljavajte kvalitetne prirodne materijale za suvu i čistu okolinu za spavanje.
Dotrajao jastuk
Preporučeni životni vijek jastuka je 3 godine. Nakon toga jastuk je potrebno zamijeniti.

Grinje
Oslobodite se grinja u svom krevetu. U dušeku starom 7 godina može se sakupiti do 10 miliona grinja.
Znoj
Tokom 7 godina u dušeku se nakupi otprilike 7 litara znoja.
Odumrla koža
Svake noći u krevetu završi oko 1,5 g mrtve kože i peruti, u 7 godina to je skoro 4 kg.

Da li prepoznajete sledeće poremećaje spavanja?

  • Da li se budite više puta noću? Teško zaspite ili se probudite vrlo rano, čak i kada to nije potrebno? Tada se suočavate sa nesanicom koja može značajno uticati na kvalitet vašeg života i naštetiti vašem zdravlju.
  • Primjećujete li zastoje u disanju tokom sna koji najčešće dovode do glasnog hrkanja? Brza identifikacija poremećaja disanja ili apneje u snu je od presudne važnosti, jer značajno utiče na kvalitet sna i zasićenost organizma kiseonikom.
  • Primjećujete li neugodan osjećaj u nogama koji se ponavlja prije spavanja i izaziva nepodnošljivu želju za pomjeranjem? Periodični poremećaji pomjeranja i okretanja u snu su česta pojava i mogu uzrokovati osjećaj lošeg spavanja.
  • Uprkos dovoljnom broju sati sna, da li ste umorni, pospani i teško se razbudjujete? Tada se vjerovatno borite sa hipersomnijom, što značajno utiče na vaš raspored, količinu i kvalitet sna.
  • Da li vas muče noćne more, ili čak govorite u snu? Svoje ponašanje možete pripisati parazomniji koja tokom spavanja utiče na vaše nesvjesno ponašanje i izaziva loš kvalitet sna.

… Pored mnogih neprijatnih faktora i poremećaja spavanja, zrna graška mogu klijati i negdje drugdje. Ako nemate problema sa već navedenim ili nekim drugim poremećajima spavanja, uzrok može biti istrošeni dušek koji je hitno potrebno zamjeniti.

Dotrajao dušek = dušek stariji više od 7 godina

  • Znate li da vaš dušek odradi više od 19.000 radnih sati u toku 7 godina? * Sasvim je normalno da za to vrijeme pohabaju svi materijali, zbog čega više ne pružaju vašem tijelu dovoljnu podršku, posebno ne obezbjedjuju pravilan položaj kičme.
  • Najočitiji znakovi da vam je dušek istrošen su pojave ispupčenja, ulegnuća, kidanje tkanine i opuštenost, zbog čega dušek gubi pravu funkciju.
  • Ako noću osjećate okretanje svog partnera i to čini da ste budni i manje spavate, znači da je dušek izgubio čvrstinu i pravilnu potporu.
  • *Ako u prosjeku spavamo 7,5 sati.

Ne dajte da vam zrno graška krade san!

Možete birati između sledećih vrsta dušeka:

Dušeci od pjene
Visokoelastična pjena se dobro prilagođava vašem tijelu i daje mu odgovarajuću potporu. Provjerite ponudu!
Dušeci s džepičastim oprugama
Individualno prilagođavanje naprednih džepičastih opruga tačkama vašeg tijela, obezbjedjuju ublažavanje pritiska na tijelo. Provjerite ponudu!

Zašto izabrati dušek Hitex?

Više od 25 godina tradicije
Odgovornim pristupom prema vašem zdravlju pažljivo biramo materijale i proizvodimo tehnološki usavršene dušeke više od 25 godina.
Na dušecima Hitex se DOKAZANO bolje spava …
Istraživanjem o uticaju dušeka Hitex na kvalitet spavanja dokazali smo da se na našim dušecima, prilagodjenim navikama spavanja korisnika, dokazano bolje spava. Više o istraživanju pogledajte na istraživanje o uticaju dušeka Hitex na kvalitet spavanja.
Iskusni savjetnici: Stručni savjet i pomoć
Naši iskusni savjetnici pomoći će vam u odabiru najboljeg dušeka za vas, na osnovu vaših navika spavanja, tjelesne strukture i ličnih sklonosti.
Mogućnost plaćanja na rate
Omogućavamo plaćanje na 2-6 mjesečnih rata putem kartica banaka ili administrativnih zabrana, kao i za sve korisnike fonda PIO.
Dušeci Hitex, sada do 50 % JEFTINIJI + GRATIS POSTELJINA!
Uđite u carstvo dobrog sna i uštedite do 50% popusta na dušeke + POKLON posteljina!